David Claesson

Jag heter David Claesson och driver LiteBreeze här i Kochi, Indien sedan 2004. Vi har idag 70+ anställda och mina främsta ansvarsområden är:

  • Att mycket selektivt rekrytera dom absolut bästa utvecklare vi kan få tag på.

  • Att coacha and utbilda vår personal för att säkerställa bra service och användarvänliga webbapplikationer / system / mobilappar.

  • Att fungera som en kulturell bro mellan våra västerländska (främst svenska) kunder och vår indiska personal bestående av webbutvecklare / programmerare / systemutvecklare, designers och övriga experter.

  • Att se till så att all vår duktiga personal stannar på LiteBreeze. Det finns en extremt hög efterfrågan på duktig IT-arbetskraft även i Indien, och personalomsättning vore kostsamt för våra kunder. Vi har mycket nöjda anställda.

  • Att utveckla processer och interna system inom företaget, som möjliggör för personal att kunna fokusera på leverans av högkvalitativa webbapplikationer och appar.

  • Att ta ansvar för att våra utvecklares programmering alltid resulterar i ren och skalbar kod. Jag tillsätter våra bästa och mest erfarna utvecklare som systemarkitekter och som code reviewers etc.

  • Att marknadsföra LiteBreeze och förklara värdet i genomtänkt outsourcing.

Jag besökte Indien första gången 2004 och startade samtidigt LiteBreeze verksamhet här i Kochi. Jag var då 19 år men hade tidigare erfarenhet av webbutveckling och systemadministration i form av att ha drivit en rad webbsidor och även ett webbhotell.

Kochi (Cochin) är den indiska delstaten Keralas finansiella huvudstad. Jag valde Kerala för att delstaten är känd för att vara kanske Indiens mest utvecklade, mest fredliga och mest utbildade delstat. Kostnadsnivån är låg och det finns god tillgång på duktig arbetskraft. Kochi har länge varit en viktig hamnstad och marknadsplats. Det var i Kerala som Vasco da Gama först landsteg när han som första europé fann sjövägen till Indien.

Webbsidorna hade 5000+ dagliga besökare och webbhotellet ett tiotal dedikerade servrar och 200+ kunder. Jag utvecklade dessa företag och system själv, och fick därmed kunskaper inom programmeringsspråket PHP, systemadministration och systemutveckling / webbutveckling rent generellt. Idag ligger vårt främsta fokus fortfarande på PHP utveckling och jag och mina anställda har därför lång erfarenhet av vad vi gör.

Jag fattar personligen alla rekryteringsbeslut på plats i Indien när det gäller roller som: projektledare, webbutvecklare, webbdesigners, systemutvecklare, apputvecklare, programmerare och administrativ personal. Jag anställer personal mycket selektivt med fokus på problemlösning, kommunikation och engelska-kunskaper.

Jag har länge arbetat med projektledning men idag har jag ingen löpande kundkontakt utan väljer istället att lägga tiden på övergripande kvalitetssäkring, rekrytering, coachning osv.

Vill ni komma igång?

Vårt mål är att ni ska växa

Ta kontakt och kom igång med ert projekt. Lämna kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss inom kort.

Klicka här om du kan ge oss några fler detaljer. Detta kommer att göra det möjligt för oss att bättre tillgodose dina behov.
Genom att skicka accepterar du vår sekretess- och cookiepolicy.