Svenska projektledare i Indien?

Erbjuder ni svenska projektledare?

Projekt hos LiteBreeze leds nästan alltid av våra engelsk-talande projektledare i Indien. Vi råder i princip alla kunder att arbeta direkt med våra indiska projektledare, vilket oftast är enklare än förväntat.

Vi har också samarbeten med svenska projektledare som vi kan kopplas på ert projekt. Timpriset för en svensk projektledare ligger ungefär fyra gånger det indiska.

David Claesson (VD och ägare) har arbetat på plats i Indien i 15 år. Han har personligen rekryterat våra indiska utvecklare och projektledare mycket selektivt. Han har också coachat dem i flera år.

Våra projektledare rekryteras internt. De har alla samma bakgrund; de har varit våra duktigaste utvecklare. De coachas över tid in i projektledande positioner. Våra projektledare är därmed personer med stabil teknisk bakgrund, bra kommunikationsförmåga och beprövad förmåga att förstå svensk kultur och leda lyckade projekt.

Våra indiska projektledare kan översätta svenska specifikationer vid behov och återkoppla på engelska. Deras breda erfarenhet av svenska kunder och system gör att de förstår en maskin-översatta specifikation (med Google translate).

En risk med att använda sig av en off-site projektledare i Sverige är också att det blir ”onödigt många kockar”. Fördelen å andra sidan, är onekligen en kulturell förståelse och möjlighet till fysiska möten. Våra indiska projektledare besöker därför ibland Sverige för att skapa en tryggare relation med dig som kund. Våra indiska projektledare och utvecklare kommunicerar också på ”tydlig skriftlig engelska” för att göra samarbetet så gott som möjligt.

Svenska projektledare kan med fördel kopplas på för att göra en förstudie i projekt där kravet på kulturell förståelse och lokala möten är stort. De fungerar även bra som bollplank vid större beslut inom ett projekt. På sikt så planerar vi att anställa svenska projektledare till vårt svenska kontor i Karlstad.

Skicka in er specifikation här. En övergripande beskrivning går också bra. Därefter arbetar våra projektledare fram en förslag åt er.