Svensk annonssajt för anläggningsmaskiner

 
Svensk annonssajt för anläggningsmaskiner

Bytupp.se är en webbplats med radannonser särskilt framtagen för att sälja och hyra ut anläggningsmaskiner. Den här användarvänliga plattformen erbjuder ett smidig upplevelse för användare som vill sälja, hyra ut eller hyra anläggningsmaskiner, grävmaskiner och transportfordon.

LiteBreeze byggde den applikationen med Laravel och Vue.js som ramverk, med stöd av de robusta tjänsterna i AWS. Applikationen körs på LEMP-stack.

Vår kund är ett svenskt företag som säljer och hyr ut anläggningsmaskiner. De ville bygga en unik plattform för leverantörer och entreprenörer inom denna sektor. Våra skickliga systemarkitekter, designers och projektledare gjorde verklighet av idén.

Vi föreslog att som första steg ta fram en så kallad MVP-app (minsta livskraftiga produkt). Det gjorde att vi hade en färdig produkt redan inom 90 dagar från det att vi började planera. MVP-metoden innebär en betydligt lägre tröskel för kunder. Den gör det också lättare att få värdefull återkoppling från användarna inför den fortsatta utvecklingen.

Även om applikationen först lanserades som en MVP så fanns de viktigaste funktionerna på plats för att ge slutanvändaren en fullödig användarupplevelse.

Viktigaste funktioner

Landningssida: Det huvudsakliga målet med landningssidan är att få besökaren att bläddra runt eller söka efter produkter. Våra skickliga designers på LiteBreeze har därför noga utformat den till att ge en rik sökupplevelse.

Det visas en karta över Sverige där användaren kan starta en platsbaserad sökning, samt en vanlig sökruta för nyckelordssökning.

Avancerad sökning: Med den avancerade sökfunktionen kan slutanvändarna filtrera annonser för att snabbt hitta de som är relevanta. Filtren inkluderar kategorier, pris, plats och nyckelord. Det finns också ett antal anpassade filter som visas beroende på vilken kategori som är vald. Till exempel så kan en användare som söker efter en lastbil ange årsmodell, antal axlar, typ av lastbil osv.

Prioriterade annonser: För en liten avgift kan säljare lägga upp annonser som prioriterade vilket ökar synligheten. Det här är en av de främsta intäktskällorna för kunden.

Butik: Butiksfunktionen gör det lättare att hantera annonserna och fungerar som en digitalt butiksfönster för säljaren.

Butiksfunktionen skulle kunna användas av säljare som har flera annonser inlagda genom att betala en medlemsavgift. Köper de en butik får säljaren tillgång till en egen landningssida där de kan lägga in egen marknadsföring.

Meddelandesystem: För att användarna ska kunna kommunicera med säljarna har ett chattliknande meddelandesystem implementerats. Vid olästa meddelanden visas en liten ikon längst upp på profilsidan så att säljarna inte missar någon som kan vara intresserad av annonsen.

Teknisk information

Vue.js

Eftersom kunden efterfrågade en följsam och responsiv avändarupplevelse valdes Vue.js till frontend. Med Vue.js-ramverket utvecklade vi ett funktionsrikt frontend med återanvändbara element.

AWS-infrastruktur

Applikationen hostas av Amazon Web Services (AWS). AWS erbjuder kostnadseffektiv hosting på ett säkert och enkelt sätt med hög prestanda. Vi på LiteBreeze föredrar AWS på grund av dess väldigt skalbara arkitektur. Våra AWS-certifierade experter kan föreslå och bygga optimal serverarkitektur för olika unika behov.

AWS Aurora: AWS Aurora står för databasen – en relationsdatabas kompatibel med MySQL och PostgreSQL. Det kombinerar prestandan och tillgängligheten hos databaserna från etablerade företag med den enkelhet och kostnadseffektivitet som databaser med öppen källkod erbjuder. Det ger den säkerhet, tillgänglighet och stabilitet som förknippas med kommersiella databaser, men till en tiondel av priset.

Amazon SES: Amazon Simple Email Service (SES) är en pålitlig, kostnadseffektiv tjänst för både små och stora företag som använder e-post för att hålla kontakt med kunderna. Vi använder Amazon SES för att skicka alla typer av transaktionsmejl till slutanvändarna.

Amazon SNS Bounce Notifications är också aktiverat för att ta emot all studsande e-post och klagomålsmeddelanden och lösa detta automatiskt för att säkerställa ett applikationen har ett gott rykte som avsändare.

Amazon ELB: Amazon Elastic Load Balancing (ELB) används för att automatiskt dela upp trafiken på flera servrar för att säkerställa att webbplatsen alltid är tillgänglig. För tillfället använder vi bara en tillgänglighetszon, men framöver rekommenderar vi att använda flera tillgänglighetszoner, vilket hanterar trafiken bättre.

Vi använder också AWS Route S3, vilket är en konstnadseffektiv Domain Name System-tjänst, för att hantera domänens DNS-inställningar.

Stripe

För att kunna ta emot betalningar från slutanvändarna har Stripe integrerats som betallösning. Stripe är en betalningsplattform som erbjuder ett enkelt och smidigt gränssnitt för betalningar.

Vi behöver inte lagra någon kundinformation på våra servrar – eller oroa oss för att inte leva upp till kraven för dess hantering – eftersom de lagras säkert hos Stripe.

Vi rekommenderar Stripe till applikationer med prenumeranter eftersom det enkelt kan integreras med Laravel Cashier, vilket ger ett kompetent gränssnitt för att hantera prenumerationer.

Framtida planer

Att hjälpa klienterna generera intäkter till deras företag är av största vikt hos oss på LiteBreeze. Vi valde MVP-metoden med detta i åtanke. Nu när vi har släppt MVP:n samlar vi in värdefull feedback från slutanvändarna.

Utifrån detta planerar vi att implementera följande funktioner i kommande sprintar:

  1. Integrera Elasticsearch för att ge användarna en bättre sökupplevelse
  2. Låta användarna söka på flera geografiska platser
  3. Automatiserade skript för att rensa sådant som inaktiva användare, annonser, butiker osv.
  4. Lägga till fler inställningar för administratörer, såsom betalningsinställningar, annonser och butikers giltighet osv.
  5. Göra applikationen tillgänglig på flera språk och valutor
  6. Visa resultat baserat på användarens plats
  7. Möjlighet att beskära bilder
Svensk annonssajt för anläggningsmaskiner
"Jag tog kontakt med LiteBreeze för att skapa en annonssajt. Jag är förvånad över deras professionalism. Alla deras utvecklare är oerhört professionella och implementerade kostnadseffektiva lösning som hjälper mig lansera min webbplats i tid. Jag planerar att arbeta med LiteBreeze med mina framtida projekt också." - Samuel Lundberg (Västra Götaland)
Team of developers who worked on this project: Priyesh, Bini, Sivaprasad, Sabeer, Jishnu